Krátce: Air Astana, Ryanair a Fastjet

29.09.2013 - Krátce



Kazašská společnost Air Astana bude od 29. října létat z Astany do Londýna-Heathrow. Jedná se o první přímé pravidelné letecké spojení hlavních měst Kazachstánu a Velké Británie. Lety budou provozovány třikrát týdně letounem Boeing 757-200 s 16 sedadly v business class a 150 místy v ekonomické třídě. Nová linka doplní stávající spojení Almaty s Londýnem, které společnost provozuje od roku 2003.

Air Astana - Boeing 757
Air Astana - Boeing 757 (foto: Air Astana)

Ryanair od 25. září akceptuje na svém webu platbu kartami American Express. Aerolinie tak chce vyjít vstříc byznys cestujícím a velkým firmám. Podle Ryanairu až 20 procent cestujících letí za obchodem. Poplatky za platbu kartami American Express jsou stejné jako při platbě kartami jiných asociací. Společnost rovněž nabídne od 1. října dosud placenou aplikaci pro telefony s androidem zdarma. Aplikace umožňuje vyhledávání v letovém řádu, rezervaci letenek a správu rezervací.

Tanzánská nizkonákladová aerolinie Fastjet odložila zahájení letů na mezinárodních linkách. Společnost plánovala na tento pátek otevření linky z Dar es Salaamu do Johannesburku. Fastjet v prohlášení uvedl, že odklad byl způsoben požadavkem jihoafrického ministerstva dopravy na předložení dalších dokumentů.

Témata