Krátce: Alitalia, Belavia a Wizz Air

22.09.2013 - Krátce



Alitalia zahájí v příštím roce přímé lety z Benátek do Japonska. Nová linka na tokijské letiště Narita bude provozována od 2. dubna 2014 dvakrát týdně letouny Boeing 777-200ER. Bude se jednat o první pravidelnou linku z Benátek na Dálný východ.

Belavia - Embraer 175
Belavia - Embraer 175 (ilustrační foto: Magic Aviation/Wikipedia)

Běloruská společnost Belavia zahájila ve čtvrtek pravidelné lety do Maďarska a Srbska. Nová linka Minsk - Budapešť - Bělehrad je provozována dvakrát týdně letounem Bombardier CRJ200. Na zahajovací let byl však nasazen Embraer 175. Společnost rovněž získala od maďarských a srbských úřadů práva k přepravě cestujících mezi Budapeští a Bělehradem.

Wizz Air bude od konce března 2014 bázovat již třetí Airbus A320 na své základně v litevském Vilniusu. Díky tomu bude moci společnost na konci března otevřít novou linku z Vilniusu do Kutaisi v Gruzii (2x týdně) a v polovině června také na Korfu (1x týdně). Dále Wizz Air přidá lety na stávajících linkách. Nejvýrazněji na spoji z Vilniusu do Londýna-Lutonu, kde dojde ke zvýšení frekvence ze sedmi na třináct letů týdně.

Témata