Krátce: Zagrosjet, Saudia Cargo a Wizz Air

19.09.2013 - Krátce



Nová irácká letecká společnost Zagrosjet posunula zahájení pravidelných letů ze září na začátek října. První let se má uskutečnit 2. října a povede z Erbilu do Ankary. Nová aerolinie je společným podnikem turecké Atlasjet Airlines a místní skupiny Zagros Group. Vedle Ankary chce Zagrosjet v úvodní fázi létat také do Adany, Ammánu, Bejrútu a Stockholmu. Vedle pravidelných letů se chce společnost také zaměřit na lety s poutníky do Saúdské Arábie a plánuje také založení vlastní letecké školy. Další informace o nové společnosti naleznete zde.

Saudia Cargo - Boeing 747F
Saudia Cargo - Boeing 747F (foto: Saudia Cargo/Facebook)

Saudia Cargo bude nově létat na letiště Manston v anglickém Kentu. Nová linka bude operována od 1. října z Nairobi do Manstonu a zpět do Džiddy. Společnost počítá s nasazením nákladního Boeingu 747.

Wizz Air zahájil v úterý lety na nové lince z Košic na londýnské letiště Luton. Nová linka bude provozována dvakrát týdně letounem Airbus A320, od 27. října dojde k navýšení frekvence na čtyři lety týdně. Košice tak po tři a půl letech opět získaly pravidelné spojení s Londýnem. V minulosti mezi oběma městy létaly SkyEurope Airlines.

Témata