Krátce: bmi regional, Angara Airlines a TUIfly Nordic

07.09.2013 - Krátce



Britské bmi regional budou od příštího roku létat na vnitrostátních linkách v Norsku. Od ledna 2014 bude společnost létat ze Stavangeru do Harstadu a Tromso na severu Norska. Obě města jsou důležitými centry ropného a plynárenského průmyslu. Obě linky budou provozovány letounem Embraer 145 v konfiguraci pro 49 cestujících. Podle předsedy představenstva Iana Woodleye je spuštění letů v Norsku součástí strategie expanze bmi regional na nové trhy. Průzkum trhu ukázal že severské státy přestavují dobrou příležitost a zejména v regionech s přitomností těžebního průmyslu existuje poptávka po rychlém leteckém spojení.

Ruská společnost Angara Airlines a leasingová společnost Ilyushin Finance podepsaly v průběhu moskevského aerosalonu MAKS memorandum o dodávce dalších dvou letounu Antonov An-148. Objednané letouny mají být společnosti dodány v průběhu příštího roku. Angara Airlines si v roce 2011 pronajaly u Ilyushin Finance na dobu 15 let pět letadel An-148 s opcí na dalších pět letadel. Z tohoto kontraktu společnost již obdržela tři letouny An-148, které provozuje na linkách z Irkutsku.

Thomson Airways - Boeing 787
Thomson Airways - Boeing 787 (foto: Thomson Airways)

Zimní letový řád 2013/14 švédské charterové aerolinie TUIfly Nordic počítá s lety provozovanými letounem Boeing 787. Od prosince budou Dreamlinery létat na letech z Kodaně a Stockholmu do Puerto Plata v Dominikánské republice (1x za dva týdny), ze Stockholmu do Phuketu v Thajsku (1x týdně), Montego Bay na Jamajce (1x týdně) a do Mombasy v Keni s mezipřistáním v Helsinkách (1x za dva týdny). Všechny lety budou zajišťovány britskými Thomson Airways, které zařadily letouny Boeing 787 do své flotily letos v květnu.

Témata