Krátce: Nam Air, Cubana a Turkish Airlines

31.08.2013 - Krátce



Nové indonéské aerolinie Nam Air převzaly první letoun, starší Boeing 737-500. V brzké době mají být dodány další tři stroje stejného typu, které budou rovněž pronajaty od mateřské Sriwijaya Air. Aerolinie by tak měla splnit požadavky indonéských úřadů pro udělení osvědčení leteckého dopravce. Později chce Nam Air nahradit Boeingy 737 menšími letouny s kapacitou do 100 míst. Zvažovaným typem jsou regionální letouny ATR 72-600. Pravidelné lety má společnost zahájit začátkem příštího roku.


Třetí Antonov An-158 společnosti Cubana (zdroj: YouTube)

Cubana převzala tento týden třetí letoun Antonov An-158. Stroj o kapacitě 97 míst bude nasazován na vnitrostátní linky z Havany na východ země a také na mezinárodní linky do Mexika a Dominikánské republiky. Cubana v loňském roce objednala celkem tři letouny An-158. Zástupci aerolinie nedávno podepsali memorandum na dodávku dalších tří letadel. Ty by měla společnost převzít v průběhu příštího roku.

Vedení Turkish Airlines schválilo v srpnu objednávku tréninkových letadel u rakouského výrobce Diamond Aircraft Industries. Turecký dopravce zakoupí šest jednomotorových strojů DA40NG a šest dvoumotorových DA42NG. Nové letouny budou sloužit k výcviku pilotů Turkish Airlines.

Témata