Krátce: SunExpress, FlyNonstop a FlyNiki

16.08.2013 - Krátce



Společnost SunExpress představila novinky zimního letového řádu 2013/14. Poprvé nabídne lety z Německa na na letiště Gazipaşa i v zimním období. Gazipaşa, které leží nedaleko přímořského letoviska Alanya, bylo otevřeno v roce 2010. Od 5. listopadu bude SunExpress létat do Gazipaşa z Düsseldorfu (3x týdně), Frankfurtu (2x týdně) a Lipska (2x týdně). Vedle letů do Turecka bude společnost v zimním období létat také do Egypta, na Kanárské ostrovy a na Severní Kypr. Od září bude SunExpress rovněž přepravovat klienty cestovní kanceláře FTI do Ománu.

Norská regionální aerolinie FlyNonstop oznámila otevření linky z norského Bodø na London City Airport. Nová linka bude provozována jednou týdně letounem Embraer 190. Bodø leží v kraji Nordland za polárním kruhem. FlyNonstop nemají vlastní osvědčení leteckého dopravce, provoz pro ně zajišťuje holandská společnost Denim Air, jež se specializuje na ACMI pronájmy.

Flyniki - Airbus A320 (foto: Flyniki)

Flyniki budou od ledna 2014 nově létat na Kypr. Informovala o tom společnost Hermes Airports, která provozuje letiště v Larnace a v Pafosu. Provoz na lince z Vídně do Larnaky má být zahájen 31. ledna 2014. Linka bude operována dvakrát týdně, od března 2014 je plánováno navýšení frekvence na tři lety týdně.

Témata