Krátce: Saravia, Ukraine International a Wizz Air

11.08.2013 - Krátce



Saravia se stane v říjnu prvním provozovatelem typu Embraer E-195 v Rusku. Aerolinie si pronajala od leasingové společnosti GECAS dva letouny E-195 a zahájila tak obnovu své flotily, která se v současnosti skládá výhradně z deseti letadel Jakovlev Jak-42. Hlavní základnu má Saravia na letišti v Saratově, odkud létá několikrát denně do Moskvy. Dalšími destinacemi jsou podle aktuálního letového řádu Baku, Jekatěrinburg, Jerevan, Kazaň a Soči. Od 11. srpna do 20. října bude Saravia s Jakovlevem Jak-42 létat také do Prahy.

Ukraine International Airlines - Boeing 737-500
Ukraine International Airlines - Boeing 737-500 (foto: Matěj Hejma)

Ukraine International Airlines budou nově létat z Kyjeva do Sofie. Nová linka bude provozována od 7. prosince dvakrát denně letouny Boeing 737-500. Od 30. prosince přidá ukrajinský dopravce třetí týdenní let. Mezi Kyjevem a Sofií v současnosti létá jen nízkonákladová společnost Wizz Air Ukraine. Ta vypravuje z kyjevského letiště Žuljany do Sofie dva lety týdně.

Wizz Air od 1. října ukončí lety na třech linkách operovaných z Rumunska. Společnost zastaví lety z Tirgu Mures do Barcelony a Boloně. Třetí zrušenou linkou je spojení Kluže s Bari. Všechny linky jsou v současnosti provozovány dvakrát týdně letouny Airbus A320.

Témata