Travel Service objednal letouny Boeing 737 MAX

19.06.2013 - Česká republika



Česká letecká společnost Travel Service a americký výrobce Boeing se dnes na Pařížském aerosalónu dohodly na předběžné objednávce tří letadel Boeing 737 MAX. Obě strany budou o dalších detailech objednávky ještě před podepsáním konečného kontraktu jednat. Podle katalogových cen dosahuje hodnota objednávky výše 301,5 milionů amerických dolarů.

Travel Service - Boeing 737 MAX
Travel Service - Boeing 737 MAX (grafika: Boeing)

„Jsme velmi potěšeni, že Travel Service byl první leteckou společností, která provozovala Boeingy 737 NG ve střední a východní Evropě, a jsme hrdí, že se staneme první leteckou společností v regionu, jež bude provozovat letouny 737 MAX,“ uvedl Roman Vik, výkonný ředitel Travel Service. „Jsem potěšen, že partnerství Boeingu a Travel Service bude pokračovat i v příštích letech,“ uvedl Told Nelp, viceprezident pro evropský prodej Boeing Commercial Airplanes.

Travel Service je lídrem charterového trhu v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Na polském trhu společnost drží významný podíl na trhu charterových letů. Flotila Travel Service se v současnosti skládá ze 41 dopravních letadel. V loňském roce přepravila společnost celkem 3,5 milionů cestujících.

Travel Service - Boeing 737 MAX
Travel Service - Boeing 737 MAX
Travel Service - Boeing 737 MAX (2x grafika: Boeing)

Témata