Ethiopian Airlines expandují do Asie

25.03.2013 - Afrika



Ethiopian Airlines plánují zahájit lety hned do tří destinací v Asii. Od 18. června budou letouny společnosti nově přistávat v Hočiminově Městě, Manile a Soulu. Linka do Hočiminova Města bude provozována třikrát týdně letouny Boeing 767-300ER s mezipřistáním v Bangkoku a let bude dále pokračovat do Kuala Lumpur. Spojení do Manily bude operováno třikrát týdně a do Soulu čtyřikrát týdně. Obě linky budou provozovány s mezipřistáním v Hongkongu rovněž letouny Boeing 767-300ER. Od 18. června nabídne etiopský dopravce cestujícím přímé lety do Hongkongu. V současnosti je linka provozována s mezipřistáním v Bangkoku.

Boeing 767 v barvách Ethiopian Airlines (foto: Konstantin von Wedelstaedt/Wikipedia)

Ethiopian Airlines plánují v budoucnosti na některé z uvedených linek nasadit nové letouny Boeing 787 Dreamliner. V současnosti má společnost ve své flotile čtyři letouny 787, které jsou uzemněny, a očekává dodávku dalších šesti strojů. Ve svém letovém řádu nepočítají však Ethiopian Airlines s provozem letadel Dreamliner až do konce dubna.

Ethiopian Airlines mají svými linkami velmi dobře pokrytou střední a východní Afriku. Společnost nabízí lety z Addis Ababy do 43 destinací v Africe a dalších 17 destinací v Etiopii. Z etiopské metropole provozuje lety na sedm letišť v Evropě, 18 v Asii a dvou v Severní Americe. Ethiopian Airlines budují letiště v Addis Ababě jako přestupní bod pro lety ze střední a východní Afriky na dálkové lety společnosti.

Témata