ČSA rozšířily flotilu o ATR72 společnosti Air Corsica

24.10.2012 - Česká republika



České aerolinie (ČSA) navázaly obchodní spolupráci s francouzskou regionální aerolinií Air Corsica. Obě společnosti se dohodly na využívání volných kapacit flotil na pokrytí sezonních výkyvů obou společností. V rámci vzájemné spolupráce ČSA rozšířily svou flotilu o letoun ATR72-500 společnosti Air Corsica. Ten přiletěl na Letiště Václava Havla v Praze v pátek 19. října z korsického Ajaccia a v následujících dnech se podrobil nezbytné technické kontrole a získal i livery ČSA. Letoun bude dnes v podvečer poprvé nasazen do provozu, když v 17:10 poletí na lince do Frankfurtu. ČSA plánují využívat letoun až do 15. června 2013, poté bude v letní sezóně létat opět u Air Corsica.

„České aerolinie hledaly nejen pro zimní sezónu 2012/2013 a začátek příští letní výhodnou volnou kapacitu ATR72 na částečné pokrytí sezónních výkyvů související s plánovaným navýšením frekvencí do některých evropských destinací. Nabídka Air Corsica na vzájemné synergické využívání volné kapacity flotil byla rychlá a bezkonkurenčně nejvýhodnější,“ uvedl prezident ČSA Philippe Moreels.

Letoun Air Corsica bude nasazován na regionální lety se standardní posádkou Českých aerolinií. Po celou dobu služby u ČSA bude ATR72 létat s francouzskou imatrikulací F-GRPK. Dohled nad strojem bude vykonávat Úřad pro civilní letectví ČR z pověření francouzského úřadu civilního letectví DGAC. Údržbu a předepsané prohlídky letounu budou vykonávat Czech Airlines Technics podle standardů výrobce, DGAC a Air Corsica. Podle ČSA je tento postup v České republice realizován poprvé v historii.

Témata