Nová linka Emirates cílí i na vietnamskou komunitu v ČR

10.05.2012 - Asie & Austrálie



Letecká společnost Emirates prezentovala dnes na tiskové konferenci v Praze další informace o novém spojení do Vietnamu. Nová linka spojí od 4. června Dubaj s Ho Či Minovým Městem, které je komerčním centrem Vietnamu. Na lince bude létat denně Airbus A330-200, který nabídne 251 míst v ekonomické třídě a 27 míst v business třídě. Od 28. října 2012 pak bude na linku nasazován letoun Boeing 777-300ER o kapacitě až 442 míst. Podle Bořivoje Trejbala, country manažera Emirates pro ČR, je Ho Či Minovo Město ideální bránou k prozkoumání krás Vietnamu. "Věříme, že o tuto destinaci bude velký zájem vzhledem k rostoucímu turistickému ruchu a obchodu mezi Českou republikou a Vietnamem a také díky velké komunitě lidí vietnamského původu v České republice," uvedl Trejbal.

Ho Či Minovo město - Bitexco Financial Tower
Ho Či Minovo Město (dříve Saigon) je rychle expandujícím obchodním centrem Vietnamu, na obrázku Bitexco Financial Tower, druhá nejvyšší budova ve Vietnamu (foto: Emirates)

U příležitosti zahájení letů společnost představila akční nabídku, kdy konečná cena zpátečních letenek do Vietnamu začíná na 12 000 Kč. Tato cena platí při rezervaci letenek do konce května. Společnost rovněž nabídne v následujících třech měsících přenocování v Dubaji zdarma. Emirates rovněž nabízejí cestujícím vyřízení víza do Spojených arabských emirátů na pobyt do 36 hodin zdarma. K tomu je potřeba připočíst i atraktivní váhové limity - 30 kg v ekonomické třídě, 40 kg v business třídě a 50 kg v první třídě. "Podle mého názoru je naše nová linka bezkonkurenční, zejména pokud mluvíme o kombinaci ceny letenky a zážitku, který se cestujícím dostane na palubě letadel společnosti Emirates na cestě z Prahy do Ho Či Minova Města. Nové spojení Emirates do Vietnamu ocenil i předseda Česko-vietnamské společnosti Marcel Winter, podle kterého bude nová linka přínosem nejen pro vietnamskou komunitu v ČR.

Vietnam - ostrovy
Vietnam je zemí nejen kulturních památek, ale i přírodních atrakcí
(foto: Emirates)

Významnou cílovou skupinou je pro Emirates u nové linky vietnamská komunita žijící v České republice. V ČR má trvalý pobyt 50 000 obyvatel vietnamského původu a členové komunity pravidelně cestují do Vietnamu. Jak přiznal Trejbal, určitým hendikepem v tomto směru je, že nové spojení směřuje do Ho Či Minova Města, které je v jižní části Vietnamu, a ne do Hanoje. Většina příslušníků vietnamské komunity žijící v ČR totiž pochází ze severní části Vietnamu. Uvádí se, že ze severu země je až 80 - 90 procent Vietnamců žijících u nás. Emirates mohou však takovým cestujícím nabídnout výhodné spojení dále do Hanoje prostřednictvím letecké společnosti Jetstar Pacific Airlines.

Společnost rovněž nabídne prostřednictvím Emirates SkyCargo rychlou přepravu nákladu mezi ČR a Vietnamem. Kapacita carga z Prahy je denně až 29 tun. Česko-vietnamský obchod v posledních deseti letech každoročně roste. Hodnota obchodu podle údajů Ministerstva zahraničí ČR dosáhla v loňském roce 422 milionů dolarů. Z ČR se do Vietnamu vyváží především telekomunikační zařízení, stroje ke třídění, prosevání a oddělování zeminy a skleněné zboží. V opačném směru pak nejčastěji boty, oblečení a mobilní telefony.

Témata