Emirates a JetBlue se dohodly na code-sharingu

20.04.2012 - Asie & Austrálie



Pasažeři Emirates budou moci při svých cestách do Spojených států již brzy využít návazných spojů do řady měst USA. Společnost totiž oznámila zahájení code-sharingové spolupráce s americkou nízkonákladovou aerolinií JetBlue. Obě společnosti spolupracují již od roku 2010, kdy umožnily zákazníkům zakoupit si kombinované letenky na lety provozované Emirates a JetBlue a získat i další benefity, například možnost odbavit se včetně zavazadel na vzájemně navazující lety.

Pasažeři Emirates budou moci nově využít spojů JetBlue z newyorského letiště JFK. Díky jednostrannému code-sharingu bude kód Emirates přidán k letům JetBlue do Bostonu, Burlingtonu, Buffala, Charlotte, Chicaga, Fort Lauderdale, Jacksonville, Orlanda, Portlandu, Maine, Raleigh/Durhamu, Tampy a Washingtonu-Dulles. Emirates nyní létají dvakrát denně na letiště JFK, jeden let je zajišťován letounem Airbus A380, druhý pak Boeingem 777-300ER. Na letišti JFK jsou lety Emirates odbavovány z Terminálu 4, zatímco JetBlue ze sousedního Terminálu 5 s 26 gaty, díky čemuž je přesun mezi navazujícími lety velmi snadný. Přestupy na letišti JFK navíc usnadňuje služba Quick Connect, která umožňuje všem cestujícím Emirates, jejichž let odlétá do tří hodin po jejich přistání, se rovnou zařadit před speciální bezpečnostní prohlídku v jejich navazujícím terminálu. Tato služba platí i pro zavazadla, kdy Emirates zařizuje jejich transfer do navazujícího letu.

Chicago
Chicago bude jedním z měst, které bude dostupnější pro cestující Emirates díky spolupráci s JetBlue (foto: Emirates)

„Díky našemu partnerství se síť společnosti Emirates ve Spojených státech brzy rozšíří na téměř 20 měst, čímž se létání do USA ze zemí Zálivu, Blízkého východu, Afriky, indického subkontinentu a Dálného východu stane mnohem hladším,“ uvedl Thierry Antinori, výkonný viceprezident společnosti Emirates pro oblast passengers sales worldwide. „Jsme potěšeni expanzí našeho úspěšného partnerství se společností Emirates skrze tento nový codeshare na letišti JFK, na kterém je JetBlue aerolinií číslo jedna,“ řekl Scott Laurence, viceprezident JetBlue pro network planning a partnership.

Témata