Qatar Airways oznámily pět nových destinací

10.03.2012 - Asie & Austrálie



Qatar AirwaysSpolečnost Qatar Airways oznámila ve středu 7. března na veletrhu cestovního ruchu ITB v Berlíně pět nových destinací a navýšení provozu do řady dalších cílů. Společnost tak bude i v letošním roce pokračovat v rychlé expanzi na mezinárodních linkách. Nejzajímavější novinkou je zahájení pravidelných letů do Bělehradu. Nová linka do srbské metropole bude provozována od září čtyřikrát týdně letouny Airbus A320 s mezipřistáním v Ankaře. Připomeňme, že v květnu dopravce zahájí dříve oznámené lety také do chorvatského Záhřebu, jež budou provozovány denně s mezipřistáním v Budapešti.

Qatar Airways - Akbar Al Baker
Šéf Qatar Airways Akbar Al Baker na tiskové konferenci v Berlíně oznamuje nové destinace (foto: Qatar Airways)

Qatar Airways dále oznámily obnovení spojení do Iráku. V květnu budou zahájeny lety z Dohy do Erbilu na severu Iráku. Linka bude provozována čtyřikrát týdně Airbusy A320. Od června se bude létat také do hlavního města Bagdádu. Na této lince jsou rovněž plánovány čtyřikrát týdně letouny A320. Od října aerolinie znovu nabídne pravidelné lety do Myanmaru. Společnost bude létat do Yangoonu třikrát týdně s A319. Poslední nově oznámenou destinací bude od července letiště Kilimandžáro na severu Tanzánie, kam budou Qatar Airways létat denně s Airbusy A320 s mezipřistáním v Nairobi. Již dříve společnost oznámila, že v srpnu zahájí lety do Zanzibaru, takže počet destinací v Tanzánii vzroste na tři.

Qatar Airways oznámily rovněž navýšení frekvencí do již operovaných destinací. Nově budou létat z Dohy do Londýna-Heathrow již pětkrát denně. Linku do Milána čeká upgrade z 11 letů týdně na dva lety denně. Dále společnost přidává s novým letním letovým řádem frekvence na linkách do Alžíru (ze 7 na 11 letů týdně), Káhiry (z 9 na 12 týdně), Abu Dhabí (ze 35 na 42 týdně), Maskatu (z 24 na 31 týdně), Kuvajtu (ze 42 na 55 týdně), Kuala Lumpur (ze 14 na 17 týdně) a Jakarty (ze 7 na 10 letů týdně).

Qatar Airways - Boeing 777F
Do Amsterdamu a Milána nasadí Qatar Airways na nákladní linky Boeingy 777F (foto: Boeing Co.)

Rychle expanduje také síť výhradně nákladní linek katarského dopravce. Společnost bude nově létat z Dohy do Maskatu (2x týdně od 26. března), Soulu (1x týdně od 1. dubna), Johannesburgu (1x týdně od 2. dubna) a obnoví také lety do Karáčí (1x týdně od 3. dubna). Na nákladních linkách do Amsterdamu a Milána nasadí Qatar Airways nově nákladní Boeingy 777, čímž dojde k navýšení nabízené kapacity.

Témata