Senegal Airlines zahajují provoz

25.01.2011 - Afrika



Nově vytvořené Senegal Airlines zahajují dnes provoz. Společnost zahájí lety se dvěma letouny Airbus A320, třetí A320 bude součástí flotily od května. Nový dopravce v úvodní fázi zahájí lety do destinací v západní Africe. Společnost bude létat z Dakaru do Abidjanu (10x týdně), Bamaka (12x týdně), Banjulu (6x týdně), Conakry (5x týdně), Nouakchottu (7x týdně) a Ouagadougou (4x týdně). Společnost později, přibližně za dva roky, plánuje zahájení letů do Evropy a Severní Ameriky. Senegal Airlines uzavřely v roce 2009 memorandum na dodávku dvou letadel Airbus A330 a čtyř Airbus A320.

Senegal Airlines (zdroj: senegalairlines.aero)

Nová společnost nahrazuje Air Senegal International, které zastavily provoz kvůli finančním problémům v roce 2009. Tato aerolinie byla společným podnikem senegalské vlády, jež držela 49 procent, a Royal Air Maroc kontrolující 51 procentní podíl. Vedle afrických linek společnost také pravidelně létala do Francie a Itálie.

Nová společnost vznikla za partnerství státu a soukromého sektoru. Podíl státu tentokrát činí jen kontrolních 36 procent a zahrnuje i podíly státních podniků jako je například provozovatel letiště v Dakaru. Zbylých 64 procent činí podíl soukromých senegalských investorů. Nové aerolinie před časem uzavřely strategické partnerství s Emirates, které poskytly pomoc při zahájení provozu.

Témata