Qatar Airways: další destinace v Německu

07.10.2010 - Asie & Austrálie



Qatar AirwaysRychle expandující Qatar Airways oznámily další nový cíl v Německu. Od března 2011 budou letouny společnosti létat třikrát týdně z Dohy do Stuttgartu. Nová linka bude obsluhována letouny Airbus A319 o kapacitě 110 míst z toho 8 v Business Class. Letoun je vybaven zábavním systémem Oryx Entertainment a telekomunikačním systémem OnAir umožňujícím používat mobily na palubě.

Stuttgart bude po Berlínu, Frankfurtu nad Mohanem a Mnichovu v pořadí již čtvrtou destinací Qatar Airways v Německu. Nová linka je výsledkem nedávných bilaterálních jednání mezi Katarem a Německem, které se dohodly na dodatku k letecké dohodě z roku 1996. Ten přináší rozšíření počtu letů z každé strany z 21 na 35 týdně, přičemž katarský dopravce může volit cíle v Německu podle vlastní volby.

Qatar Airways dále oznámily navýšení počtu letů na své lince do Mnichova. Nově společnost nabídne 11 letů týdně namísto dosavadních 7 letů. Celkem bude katarský dopravce provozovat do Německa na jaře příštího roku 31 letů týdně.

Témata