Novinky letového řádu Air Arabia Maroc

22.09.2010 - Afrika



Nízkonákladová společnost Air Arabia Maroc zveřejnila podrobnosti zimního letového řádu. Ještě před jeho vstupem v platnost společnost otevře 4. října novou linku z Casablanky do Alexandrie. Zprvu jsou plánovány tři lety týdně, koncem října má dojít k zvýšení frekvence na čtyři lety týdně.

Další novinkou bude od 1. listopadu linka z Casablanky do Kolína Rýnem. Linka bude provozována vždy v úterý a v sobotu mít mezipřistání v Nadoru na severním pobřeží Maroka, ve čtvrtek pak v marockém královském městě Fés.

V Bruselu se linka Air Arabia přestěhuje z Charleroi na hlavní bruselské letiště. Zároveň dojde k navýšení frekvence na lince Casablanka - Brusel o jeden let týdně, který bude mít mezipřistání ve Fésu. Dále Air Arabia navyšuje frekvenci na lince Casablanka - Montpellier ze tří na čtyři lety týdně, přičemž jeden let bude mít opět mezipřistání ve Fésu. Linka do Montpellieru byla otevřena letos v březnu a je hodnocena jako úspěšná.

Air Arabia Maroc zahájily pravidelné lety v dubnu 2009. Aerolinie je společným podnikem mezi marockou aerolinií Regional Airlines, Air Arabia a dalšími investory (více zde).

Témata