Travel Service a Exim Tours uzavřely miliardový kontrakt

23.05.2010 - Česká republika



Největší česká cestovní kancelář Exim Tours v úterý na společné tiskové konferenci s Travel Service oznámila uzavření nového tříletého kontraktu na přepravu svých klientů do turistických destinací. Hodnota kontraktu v České republice se pohybuje okolo tří miliard korun. Největší česká charterová společnost se tak stane staronovým exkluzivním partnerem Exim Tours na českém trhu na konci října letošního roku, kdy zároveň vyprší platnost dosavadní smlouvy mezi Exim Tours a ČSA. Travel Service bude poskytovatelem dopravních služeb také na Slovensku a Maďarsku. Částečně bude pro tuto cestovní kancelář zajišťovat lety i z Polska.

Kromě cenových podmínek měly na rozhodnutí vedení Exim Tours vliv také pozitivní zkušenosti vyplývající ze spolupráce s Travel Service na jiných středoevropských trzích. Ani jejich vzájemná spolupráce v České republice nebyla nikdy zcela přerušena, ačkoliv lety pro Exim v posledních letech zajišťovaly především ČSA. Největší český soukromý dopravce nabízí své služby také na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. V prvních dvou zmíněných zemích je přitom také jedničkou na trhu poskytování charterových letů. „Jsem přesvědčen, že Travel Service jako největší charterový dopravce v zemi je garancí vysokého standardu služeb a servisu pro naše klienty“, uvedl Ferid Nasr, generální ředitel cestovní kanceláře Exim Tours.

Minoritní vliv na rozhodnutí měla také eliminace dálkových letadel ve flotile ČSA. Travel Service naproti tomu může lety do exotických destinací především v Latinské Americe a Africe zajistit letounem Boeing 767-300ER, jež je do jeho leteckého parku pravidelně zařazováno v zimních měsících. V roce 2012 pak společnost očekává dodání zcela nového letounu Boeing 787-800 Dreamliner, který ještě více zkvalitní služby poskytované na dálkových letech. Generální ředitel Exim Tours připustil, že jeho rozhodnutí bylo v menší míře ovlivněno také současnou finanční nestabilitou Českých aerolinií.

Exim Tours na tiskové konferenci uvedl, že u klientů je v době hospodářské krize znát příklon k větším cestovním kancelářím, v nichž lidé vidí pravděpodobně větší záruku stability. Na druhé straně je však znatelná tendence oddálit svá rozhodnutí týkající se dovolené na pozdější dobu. Roman Vik ze společnosti Travel Service paralelně oznámil, že dopravce před několika týdny objednal u amerického výrobce Boeing Company další pětici letounů Boeing 737-800 Next Generation jež budou dodána v období let 2011 a 2012.

Témata