Air France rozšiřují nabídku Voyager Premium

28.09.2009 - Evropa



Air France rozšíří na přelomu roku nabídku letů v cestovní prémiové ekonomické třídě Voyager Premium. Kromě vybraných letů do New Yorku (od 25. října) a Tokia (od 18. listopadu), bude tato cestovní třída od 28. prosince dostupná také na linkách do Bejrútu a Singapuru. Od 18. ledna 2010 si ji budou moci cestující rezervovat rovněž na letech do Pekingu a Hongkongu. Během tohoto období dojde také k doplnění spojů do New Yorku a Tokia o další frekvence obsluhované letadly s inovovaným interiérem. Air France plánuje na příští rok zrychlení celého procesu vybavení dálkových letadel novou cestovní třídou. Ta by měla být na konci roku 2010 dostupná již na všech dálkových linkách společnosti.

Air France - Voyager Premium Cestující ve Voyager Premium budou mít v porovnání s ekonomickou třídou až o 40 % více místa. Sedadlo je široké 48 cm s opěrkou širokou 10 cm, rozestup sedadel je 97 cm (foto: Air France)

Nová cestovní třída Voyager Premium a urychlení jejího zavádění je částečnou odpovědí na současnou krizi poptávky po obchodní a první třídě. Společnost tak nabízí pasažerům vyšší komfort cestování za nižší cenu, než jsou obvyklé tarify obchodní třídy. Příklady zveřejněných obvyklých tarifů Voyager Premium jsou na hranici hluboce zlevněných tarifů obchodní třídy. K obdobnému kroku v posledních dnech přistoupily také sesterské aerolinie KLM, které v rámci své ekonomické třídy zřídí tzv. komfortní zónu. Produkt holandských aerolinií není však prezentován jako samostatná cestovní třída a je svým konceptem určen méně lukrativním cestujícím.

Uspořádání sedadel Boeing 777
Příklad změny uspořádání tříd Air France v letadle Boeing 777
(grafika: Air France)

Témata