Air France nabídne cestovní třídu economy premium

25.03.2009 - Evropa



Air France představily svou novou cestovní třídu economy premium, která bude od podzimu letošního roku dostupná na linkách do New Yorku, Osaky a Tokia. Pod názvem Voyageur Premium mohou cestující očekávat zcela nová sedadla, jež jim nabídnou o 40 procent více prostoru než třída ekonomická. Postupně bude nový produkt určený ve velké míře malým a středním podnikům začleněn do všech dálkových letadel Boeing 777, Airbus 330 a Airbus 340, která obsluhují většinu dálkových destinací francouzských aerolinií. Každé letadlo bude vybaveno 22 sedadly. Jejich přesný počet se však v závislosti na jednotlivých typech může lišit.

Novinkou je především pevná konstrukce sedadla, která zaručuje soukromí a prostor osobám sedícím o řadu dále. Při sklopení se sedadlo automaticky posune dopředu, což poskytne danému cestujícímu požadovaný komfort. S podobným konceptem přišli v rámci své ekonomické třídy před několika lety i Cathay Pacific Airways. Vzdálenost mezi jednotlivými sedadly se zvýší na 97 centimetrů. Ostatní náležitosti jako in-flight entertainment nebo catering zůstanou identické se stávající ekonomickou třídu.

V rámci pozemního servisu mohou cestující Voyageur Economy počítat z vyšším váhovým limitem (30 kilogramů), dedikovanými odbavovacími přepážkami, přednostním nástupem a přednostním dodáním zavazadel. Prémiovou ekonomickou třídu provozuje na světě jen několik málo desítek leteckých společností. Z evropských sem patří především British Airways, Virgin Atlantic Airways nebo SAS.

Témata