Brussels Airlines vstoupí do Star Alliance

14.12.2008 - Evropa



Správní rada Star Alliance na svém výročním zasedaní tento čtvrtek jednomyslně schválila hlasy všech členů přihlášku Brussels Airlines za budoucího člena aliance. "Brussels Airlines posílí Star Alliance svojí propojeností Evropy s Afrikou, což přispěje k mezinárodním cestovním požadavkům našich klientů," poznamenal k tomuto kroku předseda správní rady aliance a šéf United Airlines Glenn Tilton.

Sponzorem belgického dopravce v procesu vstupu do aliance bude Lufthansa, která v polovině září oznámila vstup do SN Airholingu, jež zastřešuje Brussels Airlines, formou navýšení kapitálu s opcí na koupi zbylého podílu (více zde). "Brussels Airlines jsou proslulí svojí spolehlivostí a přinášejí do aliance důvěryhodný produkt. Tento belgický dopravce významně zvýší přítomnost Star Alliance na bruselském letišti a nabídne prostřednictvím přímého spojení s africkým kontinentem nové destinace v naší letové síti," uvedl v tiskovém prohlášení šéf Lufthansy Wolfgang Mayrhuber.

Brusels Airlines, které vznikly v listopadu spojením SN Brussels Airlines a Virgin Express, operují ze své základny na Brussels Airport do 70 destinací v Evropě a Africe. Zvláště síť afrických destinací je pro Star Alliance velmi zajímavá, poněvadž se často jedná o nepříliš obvyklé destinace. Brussels Airlines pravidelně létají jako jediná evropská letecká společnost do Bujumbury v Burundi, Kigali ve Rwandě či Monrovie v Liberii. Flotila společnosti se skládá ze 45 letadel těchto typů: Avro RJ85, Avro RJ100, Airbus A319, Boeing 737-300, Boeing 737-400 a Airbus A330-300.

Témata