British Airways: plán přesunu dalších linek do terminálu 5

30.05.2008 - Evropa



British Airways společně s provozovatelem letiště Heathrow British Airport Authority zveřejnily plán přesunu zbylých dálkových linek do terminálu pět, které jsou prozatím stále odbavovány v terminálu čtyři. 5. června dojde k přesunu linek do měst Abuja, Bangalore, Peking, Káhira, Kapské město, Lagos and Phoenix.

17. září budou do nového terminálu přesunuty lety do následujících destinací: Accra, Dar Es Salaam, Lusaka, Entebbe, Luanda, Mauritius, Nairobi, Abu Dhabi, Muscat, Bahrain, Dauhá, Kuvajt, Tel-Aviv, Bombaj, Nassau, Grand Cayman, Providenciales, Sao Paulo, Buenos Aires, Rio de Janeiro, Baltimore, Washington, Dallas, Newark, Houston, Chicago, Filadelfia, Toronto and Mexico City.

V rámci poslední vlny dojde ke změně odbavování zbylých zhruba 15 dálkových letů. Ty se do nových prostor přesunou 15. října. Postupným stěhováním svého provozu do nového terminálu se společnost snaží vyhnout problémům, které vznikly při hromadném přesunu domácích a evropských linek. Na konci letního letového řádu bude naprostá většina linek sjednocena v terminálu pět, který tak bude odbavovat zhruba 510 letů denně.

Témata