Arabští dopravci míří do Guangzhou

06.03.2008 - Asie & Austrálie



Dvě arabské aerolinie krátce po sobě oznámily, že otevřou linku do Guangzhou v Číně. Jako první s novou linkou přišly Qatar Airways, které sem první let vypraví 31. března. Lety budou čtyřikrát týdně obsluhovány letouny Airbus 330-300 pro 272 cestujících ve dvou třídách. 1. května bude přidán ještě jeden let týdně. Guangzhou je již čtvrtou destinací této společnosti v Číně po Pekingu, Šanghaji a Hongkongu. Počet týdenních letů do Číny se tak v roce konání Letních olympijských her 2008 v Pekingu zvedne na 20 letů týdně.

Jako další ohlásily novou linku do této čínské metropole Emirates. Linka Dubaj – Guangzhou bude otevřena 1. července tohoto roku. Společnost bude na trase létat čtyřikrát týdně s letouny Airbus 330-200. Společnost zatím nespecifikovala, zda na této lince bude nabízet první třídu, nebo jestli budou její letadla také v uspořádání pouze obchodní a ekonomické třídy. Stejně jako v předchozím případě je i v tomto Guangzhou čtvrtou destinací aerolinií v Číně po Šanghaji, Pekingu a Hongkongu. Emirates nyní do Číny vypravují již 45 letů týdně.

Aerolinie z oblasti Perského zálivu tak využívají očekávaný růst poptávky po letech do Číny v olympijském roce a expandují v tomto regionu. Kromě navýšení počtu letů ze strany Qatar Airways a Emirates začnou již brzy v Pekingu přistávat také letadla Etihad Airways na lince z Abu Dhabi. Letošní avizovaná expanze Emirates se zatím zaměřila především na Asii a Afriku.

Témata