British Airways otevřou all-business lety do New Yorku

07.02.2008 - Evropa



Krátce po oficiálním zvěřejnění nové pobočky OpenSkies, která bude zajišťovat lety z New Yorku do kontinentální Evropy, přišly British Airways s dalším rozšířením letů do největšího města Spojených států. Tentokrát chce společnost svou nabídku rozšířit o all-business lety.Vedení společnosti spoléhá především na skvělou polohu letiště London/City, ze kterého budou tato letadla startovat. Společnost navíc umožní svým zákazníkům odbavovat se až 15 minut do odletu, což ještě více zkrátí cestovní čas. 15-minutové odbavení bude k dispozici i na newyorském letišti. Zatím není jasné, zda budou letadla přistávat na mezinárodním letišti v Newarku nebo na letišti New York/JFK. Rozhodne až dostupnost slotů.

Lety budou obsluhovány letouny Airbus 318, které budou prvními ve flotile British Airways, která ale již provozuje několik desítek letadel jiných verzí této rodiny letadel. Společnost za účelem nových letů objednala dva tyto letouny, které budou vybaveny 32 sedadly nové obchodní třídy. Prezident aerolinie Willie Walsch komentoval rozhodnutí o zahájení letů slovy: „Tato letadla budou přepravovat cestující mezi srdci dvou světově nejdůležitějších finančních center. Letiště Londýn/City je přitom umístěno pouze několik minut jízdy od řady našich hlavních korporátních klientů.“

Letecká trasa Londýn – New York představuje pro britské národní aerolinie nejdůležitější zdroj tržeb. Společnost létá osmkrát denně na letiště New York/JFK a třikrát denně na blízké letiště Newark. Další posílení tohoto trhu znamená otevření linek do kontinentální Evropy. Ještě v tomto roce budou zahájeny lety do Paříže a Bruselu. V příštím roce by tímto způsobem mohlo být otevřeno spojení až do čtyř dalších měst na území EU.

Témata