South African Airways ruší linku do Paříže

12.09.2007 - Afrika



South African Airways pokračují v hlluboké restrukturalizaci. Ta často stojí za změnami v současné síti linek. Již začátkem tohoto roku byl Curych vyhodnocen jako ekonomicky nejslabší destinace v Evropě a společnost sem ukončila své lety. Stejný osud jako švýcarské město postihne s příchodem zimního letového řádu také Paříž. Na druhé straně aerolinie zahájily lety do Mnichova a podle všeho se této lince vede velmi dobře. Rezervace již nyní překračují 75 procent kapacity letadla. Pozitivním faktorem je v tomto případě fakt, že Mnichov je hubem aliančního partnera německých aerolinií Lufthansa.

Retrukturalizace ale pokračuje i v jiných oblastech. Od listopadu by měly být z létající flotily staženy poslední letouny Boeing 747-400. Společnost vyjednává o prodeji těchto letadel s několika subjekty. Další změny, které mají přispět k ozdravení společnosti, se týkají zaměstnanců. Ty se budou muset vzdát určitých výhod, jinak dojde k propouštění. Omezení se týká ale i samotného managementu. Ten sníží své výdaje o 30 procent. Z podniku by mělo odejít přes dvě stě lidí zastávající manažerské pozice.

South African Airways se také postupně obrací na své dodavatele a snaží se pro sebe vyjednat příznivější podmínky. Úsporná opatření se ale nedotýkají palubního servisu. Ten byl omezen jen minimálně. Jedná se o podávání alkoholických nápojů na domácích letech před polednem. K zlepšení svého hospodaření společnost vyvíjí aktivity i v ostatních oblastech své činnosti.

Témata