Austrian: další destinace na východě

12.07.2007 - Evropa



Austrian opět potvrzují, že i nadále chtějí být v rámci svého programu Focus East o krok napřed před svými nejbližšími konkurenty. a opakovaně otevírají linky do měst na východě. Po městech jako rumunské Sibiu nebo severoirácký Erbil následuje hlavní kazašské město Astana.

Toto město bylo velmi dlouho přehlíženo evropskými dopravci i přes nátlak kazašské vlády, která je dokonce chtěla před několika lety přinutit, aby své lety do Alma Aty přesunuly do hlavního města Kazachstánu. Nyní se Austrian rozhodly ve své podstatě tamní vládě vyhovět a jejich letadla budou v Astaně opravdu přistávat.

Nová linka, jejíž provoz budou zajišťovat letouny Boeing 737-700, bude v provozu třikrát týdně od 4. září. Časy odletů a přílety jak jinak než skvěle navazují na přílety respektive odlety evropských linek. Z Vídně je odlet plánován vždy v úterý, pátek a neděli ve 20:35 s příletem do Astany v 5:55 příštího dne. Zpět bude letoun startovat v 7:00. Přistání ve Vídni je plánováno na 9:00. Linka bude provozována ve spolupráci s Air Astana, které jsou nyní nejsilnějším dopravcem Kazachstánu. Ten tak pravděpodobně velkou měrou přispěje k dobrým výsledkům linky.

Témata