Změny v síti mezinárodních linek South African Airways

21.03.2007 - Afrika



South African Airways během příštích šesti měsíců hodlají velmi podrobně přezkoumat svou situaci na jednotlivých mezinárodních linkách. To pravděpodobně povede k různým změnám v síti společnosti. Již nyní se aerolinie rozhodly odložit start nové linky do Chicaga.

Mimo tento restrukturalizační program však SAA již dříve naplánovaly několik zajímavých změn. 30. dubna dojde k zastavení letů do Curychu. Příčinou však nejsou jenom hospodářské výsledky této linky. SAA lety do Curychu nahradí code-sharingem s aliančním partnerem Swiss a přesunou vzniklou kapacitu do Mnichova. Společnost shledala mnichovské letiště pohodlnější pro své cestující, kteří zde navíc mohou využít mnohem více přípojných letů, které zajišťuje další alianční partner Lufthansa.

V červenci bude otevřena druhá jihoamerická destinace, kterou bude Buenos Aires. South African Airways zde budou přistávat třikrát týdně. Společnost neurčila přesný typ letounu, který bude tuto linku obsluhovat. Kromě toho v tiskové zprávě aerolinie uvádí, že by mohly v blízké době otevřít linku také do Rio de Janeira. V současnosti se letadla SAA objevují pouze Sao Paulu. SAA také plánují lety do Libreville (Gabon).

Témata