KLM zavedou check-in kiosky pro tranzitní cestující

27.12.2006 - Evropa



KLM – Royal Dutch Airlines ve spolupráci s letištěm Amsterdam Schiphol představí jako první na světě check-in kiosky pro tranzitní cestující. To mimo jiné umožní lidem, kteří z jakéhokoliv důvodu nestihli svůj návazný let, vystavit si palubní lístek na náhradní let bez nutnosti čekat frontu před tranzitní přepážkou. V případě, že nebudou spokojeni se svým náhradním spojením, bude jim umožněno spojení s call-centrem KLM.

Nové kiosky se samozřejmě týkají i cestujících, které zpoždění nepostihne. Ti zase ocení možnost na poslední chvíli změnit své sedadlo nebo možnost ověřit si, zda učinili vše požadované například při letech do USA. KLM očekává, že instalací nového zařízení poklesne počet lidí využívající přepážky až o 80 procent. Dlouhodobě by to mohlo být dokonce až sto procent.

Prvních 12 kiosků bude instalováno v prstu E. Ten je využíván především pro mezikontinentální lety. V konečné fázi se počítá s instalací až 120 kiosků skrze celým tranzitním prostorem. Další výhodou nového zařízení je, že ho bude moci řada lidí používat ve svém rodném jazyce. Program bude dostupný mimo jiné v japonštině, čínštině nebo arabštině.

Témata