Travel Service prodal španělskou dceru Visig

22.05.2006 - Česká republika



Charterová letecká společnost Travel Service prodala svou dceřinou firmu Visig Operaciones Aereas španělsko-portugalské investiční skupině Airclass. Spekuluje se, že Airclass potřebovala získat oprávnění provozovatele letecké dopravy a koupě zavedené firmy od Travel Service byl nejrychlejší způsob, jak toho dosáhnout.

"Dceřiná španělská společnost vznikla ještě před vstupem České republiky do Evropské unie. Měla licenci k provozování obchodní letecké dopravy ve Španělsku a tudíž mohla zajišťovat lety mezi zeměmi EU. Protože nyní jako členská země v rámci EU létat již můžeme, rozhodli se akcionáři tuto společnost prodat," vysvětluje motiv prodeje mluvčí Travel Service Vlaďka Dufková.

Visig Operaciones Aereas létala s Boeingem 737-800, který si společnost Travel Service po prodeji španělské dcery ponechala. V lednu na základnu v Las Palmas na Kanárských ostrovech propůjčila B737-400 v konfiguraci pro 168 cestujících. Letadlo se po dvouměsíčním působení vrátilo v březnu do flotily Travel Service. Na duben a květen bylo pronajato italské Air One, která jej využívá k letům mezi Sardinií a Římem. Na červen si tentýž letoun smluvně zajistil Tunisair. Počítá s ním na charterové linky, kromě jiného i do Prahy, kde je Tunisair v létě na destinacích z Monastiru, Džerby, Tabarky a Tunisu častým hostem. Další zahraniční společností, pro kterou nyní Travel Service intenzivně létá do vzdálených afrických destinací, je francouzská Air Méditerranée.

Zpráva převzata z informačního servisu Euro 24.

Témata