Travel Service přepravil o 20 % více cestujících

29.08.2005 - Česká republika



Letecká společnost Travel Service přepravila spolu se svými dceřinnými společnostmi Travel Service Hungary v Maďarsku a Visig ve Španělsku během prvních sedmi měsíců letošního roku více než 1 milion cestujících, což znamená v porovnání se stejným obdobím loňského roku nárůst o 20 %. Kumulované tržby podle sdělení společnosti dosáhly 3 mld. Kč a Travel Service předpokládá jejich vzrůst do konce roku na více než 5 mld. Kč. I přes rostoucí ceny pohonných hmot společnost očekává, že vykáže zisk v řádech desítek milionů korun.

Na nízkonákladových letech provozovaných pod značkou Smart Wings přepravila společnost za 14 měsíců svého provozu více než 320 tisíc pasažérů. Průměrná obsazenost letů Smart Wing podle tiskové zprávy společnosti nyní činí 83 %. Od 8. září bude společnost nově létat na milánské letiště Orio Al Serio, linka má být provozována 4x týdně vždy v pondělí, ve čtvrtek, v pátek a v neděli.

V říjnu Travel Service pronajme tři Boeingy 737-800 společnosti Malaysia Airlines. Kontrakt v objemu 40 mil. USD (1 mld. Kč) byl podepsán v červnu, kdy se Travel Service stal vítězem vyběrového řízení, které Malaysia Airlines vyhlásily z důvodu své expanze na nových linkách z Kuala Lumpur do Číny, Indie a Austrálie. Travel Service se bude rovněž podílet na výcviku a školení pilotů pro letadla Boeing 737 nové generace, zavádění letecké údržby a školení techniků.

Během zimního letového řádu mají letadla Travel Service směřovat z Prahy na charterových letech do exotických destinací, Thajska, Brazílie, nově také do Keni a na ostrov Zanzibar v Tanzánii.

Témata