Miroslav Kůla v čele Travel Service

01.07.2004 - Česká republika



Miroslav Kůla, bývalý prezident Českých aerolinií, se stal 1. července 2004 prezidentem letecké společnosti Travel Service. V kompetenci nového prezidenta budou veškeré aktivity spojené s leteckou společností Travel Service a její novou nízkorozpočtovou značkou Smart Wings. Angažování Miroslava Kůly souvisí s dynamickým rozvojem Travel Service, která dnes již létá nejen z ČR, ale také operuje z Maďarska a Španělska.

"Travel Service považuji za velmi dynamickou společnost s velkou budoucností. Budu rád, když budu moci svými silami přispět k tomu, že se Travel Service bude rozvíjet jako standardní letecká společností, která si zachová svoji dynamiku s níž je spojována, a zároveň ještě zlepší kvalitu a spolehlivost svých služeb," uvedl Miroslav Kůla. Podle Romana Vika, spolumajitele Travel Service, právě dynamický rozvoj firmy vyžaduje, aby obchodní aktivity byly podporovány jejími dalšími úseky, zejména úsekem provozním, technickým a letovým. To byl jeden z důvodů, proč se akcionáři rozhodly společnost Travel Service manažersky posílit. "Věřím, že Ing. Kůla využije všech svých schopností a zkušeností, aby mohl rozvinout jak značku Smart Wings, tak Travel Service. Ing. Kůla je jedním z největších odborníků v oblasti letecké přepravy na našem trhu. Jsem proto rád, že po určitých vyjednáváních a diskusích naši nabídku přijal," dodává Roman Vik.

Ing. Miroslav Kůla (56) je absolventem letecké fakulty Vojenské Akademie v Brně. Po skončení studií v roce 1970 nastoupil do ČSA, kde se od technických funkcí vypracoval až k postu prezidenta ČSA a.s.(1999 – 2003). Začátkem roku 2004 působil jako poradce ministra dopravy ČR.

Témata